www.astrowebb.com
| Rymdfart
Orkanen Rita undvek JSC

-Startsida/Nyheter | Astronomi | Bemannad rymdfart | Obemannad rymdfart | Länkar | Information

2005-09-27

Rita
Rita fotograferad av satelliten Aqua.
Foto: NASA.

Orkanen Rita tog en annan väg och skonade Houston från de värsta vindarna och regnet. Detta gjorde att Johanson Space Center (JSC) bara drabbades av mindre skador på byggnaderna. Efter en första inspektion under lördagen och söndagen bestämdes att JSC ska öppnas under måndagen. Dock är det inte säkert att all verksamhet startar upp då man inte har hört av all personal än. Enligt tidigare order ska personalen höra av sig under lördagen, söndagen och måndagen så NASA vet vilka som kan börja arbeta direkt och vilka som inte kan.

Än vet man inte om någon med anknytning till JSC har blivit drabbad av Rita på något sätt, men i takt med att fler anställda hör av sig får NASA en klarare bild av läget och kan planera för återupptagandet av arbetet på sitt största rymdcenter.

När det gäller Michoud Assembly Facility utanför New Orleans klarade den sig helt oskadd från Ritas härjningar och man räknar med att öppna M för fullt från och med den 1 oktober. I slutet av förra veckan hade NASA också fått kontakt med alla anställda på Michoud efter Katrinas härjningar för några veckor sen.

Läs också
NASA förbereder sig inför Rita
Johnson Space Center evakuerat under onsdagen

 
Alla texträttigheter förbehållna Johnny Rönnberg.
Läs mer om vad det innebär.
Astrowebb är en del av johnnyronnberg.com.