Stockholm dränerar bostadsbolagen på än mer pengar

För Stockholms politiker räcker det inte med att plocka ut miljard efter miljard i extraskatt av hyresgästerna i kommunens kommunala bostadsbolag utan nu ska även hyresgästerna vara med och betala för byggandet av bostadsrätter.

Att kommunala bostadsbolag bygger bostadsrätter tycker jag inte i grunden är fel om det kan hjälpa bolaget att få in mer pengar. Det blir dock fel på alla sätt och vis när kommunen går in och plockar ut extra pengar ur bolaget utöver den vanliga utdelningen och därmed låter hyresgästerna betala högre hyra för att bygga bostadsrätter.

Extra intressant är det också att bostadsrätterna ska byggas i områden där marknaden anser att det inte finns någon efterfrågan på bostadsrätter. Så frågan är varför de kommunala bostadsbolagen ska ta en ekonomisk risk som ingen anser är vettig att ta?