Det rör på sig i Sollentuna

Det rör på sig i Sollentuna kommun och om några år kommer det röra på sig ännu mer, i alla fall om man ska tro kommunens förhoppningar. För tidigare i veckan togs det första, symboliska, spadtaget för en ny regional idrottshall på Sollentunavallen och i planerna finns både en uppfräschning av Häggvikshallen och nya idrottshallar i Rotebro respektive Edsberg.

När det gäller idrottshallen i Rotebro kommer den hamna på grusplanen bakom Rotebro Centrum och om man för tro alla fina arkitekthandlingar kommer det bli både ett spännande och snyggt tillskott. Förslaget har tidigare i år varit ute på samråd och om allt går som planerat kommer bygget förhoppningsvis igång i början av nästa år. För Edsbergs del kommer det dock dröja ett tag till då det behövs genomföras mer förarbete innan spaden kan sättas i jorden.

Det är glädjande att den styrande majoriteten i kommunen insett att det behövs nya idrottshallar i kommunen och säga vad man vill om den nuvarande grusplanen men någon magnet för idrottande är den inte precis.